A következő egyszerű napi praktikák segítenek, hogy „újra tanuld” a tested helyes használatát, s az visszatérjen a természetes harmóniájához. Ezekkel az egyszerűen kivitelezhető, szokássá alakítható apró változtatásokkal tudod majd óvni a hasi- és alhasi szerveid egészségét és a gátizmodat. Mindezekhez elengedhetetlen a has- és hátizom megerősítése.
1. Adj teret a belső szerveidnek, és hagyd őket lélegezni ülés közben
Aki ülő munkát végez, az az ébren töltött idő átlagosan 67%-át ülve tölti el, ami 10,7 órát jelent naponta. S ha belegondolsz, legtöbbször sajnos görbe háttal ülünk. Ilyenkor azonban a törzsi vérkeringés romlik, a tüdő kapacitása nincs teljesen kihasználva, s bizony a hasi szervek működése sem tud teljesen zavartalanul megtörténni.
Így hát ha már ülsz, legalább húzd ki magad! A legfontosabb, hogy a deréktáji szakaszt egyenesítsd ki. Ahogy ezt megteszed, gerinced felsőbb része láncszerűen kiegyenesedik. Majd told hátra a vállaidat, nyisd a mellkast, hogy a tüdődnek legyen helye felvenni elegendő oxigént.
Ezzel a nap nagy részében segítesz a belső szerveidnek, hogy legyen elegendő helyük, elégséges oxigén jusson a szervezetedbe, megfelelő legyen a keringésük, s zavartalanul tudjanak működni.

2. Állj fel rendszeresen!
Ahogy ülünk, alulról a szék, felűről pedig a rekeszizommal tartjuk prés alatt a hasi- és alhasi szerveinket és a gátizom területét. Mindez rontja a keringést, ami pedig előnytelenül hat ezen területek működésére. Ezért nagyon fontos, hogy időről, időre állj fel és mozgasd át magad. Menj el egy pohár vízért, s hidratáld is magad. Mind leüléskor, mind felálláskor enyhe farizomszorítással egyenesedj fel. Ezzel is tartod és „összeszeded” a belső szerveidet, s nem hagyod, hogy túlzott nyomás nehezedjen rájuk.

3. Javítsd a keringést a belső nemiszervek és a gát tájékán!
Alkalmazd napi rendszerességgel az AVIVA Módszer tanfolyamon elsajátított mindenhol és mindenkor végezhető beszorító gyakorlatokat! Így még ha a munkádból kifolyólag sokat is ülsz, tudod ellensúlyozni ezt, és képes vagy javítani a belső nemi szervek keringését, így hozzájárulsz az egészséges működésükhöz.

4. Helyesen állj!
Csak a megfelelő testtartás mellett tud az izomzat harmonikusan működni. A helyes állásnál három ponton vagy alátámasztva: a nagy- és kislábujjon és a sarkon. A testsúlyod egyenletesen oszoljon el ezen pontok között. Figyelj rá, hogy a pocakod ne „boruljon ki előre”, hanem billentsd picit a medencédet úgy, hogy a medencekosarad vízszintesen tartsa a belső szerveidet. Ilyenkor beljebb húzódik a hasad és bekapcsolnak a hasizmok. Képzeletben húzd meg magad felűről, a vállakat picit vidd hátra, s készen is vagy. ☺

5. Gördüljön a járás
A gördülő járással tudsz hatni a testedben lévő gyűrűsizmokra (szfinkterekre), s köztük a nemi zónában elhelyezkedőkre is. A gördülő járás során először a sarkad érkezik le a talajra, átgördülsz a talp első részére, majd végül a lábujjakkal lököd el magad a talajtól. Mikor a sarkad van nyomás alatt, akkor az első-alsó gyűrűsizmok kapcsolnak be, majd a lábujjaknál a hátsó-alsó szfinkterek lépnek működésbe. Így a gyűrűsizmok folyamatos használatban vannak.

6. Helyes légzés
Felnőttként hajlamosak vagyunk inkább csak felső-mellkasi, pihegő légzést folytatni. Sőt, lehet, hogy már észrevetted, szorult helyzetben, stressz hatására olykor még a lélegzetünket is visszatartjuk.
A mellkas nyitásával azonban és a hasi légzéssel több oxigén jut a szervezetedbe és több széndioxid távozik. Így a helyes légzéssel hozzájárulsz a szervezedet PH értékének a lúgos irányba való elmozdításához is.

7. Éjjel tekintettel az égnek
A testi egyensúly visszaállítható a mély, pihentető alvással. Ezért fontos, hogy éjjel szabad teret biztosítsunk a törzsi szerveknek, ezzel is elősegítve az energia megfelelő áramlását.
Összefüggést lehet megfigyelni a között, ha valakinek miómája van, és hogy melyik oldalon alszik. Általában a kettő egy és ugyan az.
Ezért az energiablokkok felszabadítása végett javasolt háton feküdni. Minél alacsonyabb párnát használj, hogy a légutak tágak legyenek. Ez a testhelyzet a tüdő teljes kapacitásának használatát engedi, ezért pihentetőbb a szervezet számára.

Ezek a helyes testtartás és test használati szokások lehetővé teszik az egészséges vérkeringést, s hogy az alhasi szervekhez maximális mennyiségű tápanyag, oxigén, vitamin és hormonok jussanak el, mellyel hozzájárulsz a gyógyulásukhoz és az egészséges működésükhöz.

KÖZELGŐ FOGLALKOZÁSOK

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Csatlakozz a KittWell közösséghez! Értesülj a legújabb blogbejegyzésekről és tanulj a női EGÉSZségről!
KAPCSOLAT
hello@kittwell.com

Tanuld meg, hogyan teheted örömtelivé a menstruációd!

Töltsd le a 3 RÉSZES e-bookot a női ciklus praktikákkal!

Az e-mail címed fenti mezőbe történő beírásával igényled a későbbi rendszeres információ küldését a női EGÉSZséget érintő témákkal és ajánlatokkal kapcsolatban.