Barion Pixel

7 napi praktika a test harmonikus működéséhez

7 napi praktika a test harmonikus működéséhez
A következő egyszerű napi praktikák segítenek, hogy „újra tanuld” a tested helyes használatát, s az visszatérjen a természetes harmóniájához. Ezekkel az egyszerűen kivitelezhető, szokássá alakítható apró változtatásokkal tudod majd óvni a hasi- és alhasi szerveid egészségét és a gátizmodat. Mindezekhez elengedhetetlen a has- és hátizom megerősítése.
 
1. Adj teret a belső szerveidnek, és hagyd őket lélegezni ülés közben
Aki ülő munkát végez, az az ébren töltött idő átlagosan 67%-át ülve tölti el, ami 10,7 órát jelent naponta. S ha belegondolsz, legtöbbször sajnos görbe háttal ülünk. Ilyenkor azonban a törzsi vérkeringés romlik, a tüdő kapacitása nincs teljesen kihasználva, s bizony a hasi szervek működése sem tud teljesen zavartalanul megtörténni.
Így hát ha már ülsz, legalább húzd ki magad! A legfontosabb, hogy a deréktáji szakaszt egyenesítsd ki. Ahogy ezt megteszed, gerinced felsőbb része láncszerűen kiegyenesedik. Majd told hátra a vállaidat, nyisd a mellkast, hogy a tüdődnek legyen helye felvenni elegendő oxigént.
Ezzel a nap nagy részében segítesz a belső szerveidnek, hogy legyen elegendő helyük, elégséges oxigén jusson a szervezetedbe, megfelelő legyen a keringésük, s zavartalanul tudjanak működni.

2. Állj fel rendszeresen!
Ahogy ülünk, alulról a szék, felűről pedig a rekeszizommal tartjuk prés alatt a hasi- és alhasi szerveinket és a gátizom területét. Mindez rontja a keringést, ami pedig előnytelenül hat ezen területek működésére. Ezért nagyon fontos, hogy időről, időre állj fel és mozgasd át magad. Menj el egy pohár vízért, s hidratáld is magad. Mind leüléskor, mind felálláskor enyhe farizomszorítással egyenesedj fel. Ezzel is tartod és „összeszeded” a belső szerveidet, s nem hagyod, hogy túlzott nyomás nehezedjen rájuk.

3. Javítsd a keringést a belső nemiszervek és a gát tájékán!
Alkalmazd napi rendszerességgel az AVIVA Módszer tanfolyamon elsajátított mindenhol és mindenkor végezhető beszorító gyakorlatokat! Így még ha a munkádból kifolyólag sokat is ülsz, tudod ellensúlyozni ezt, és képes vagy javítani a belső nemi szervek keringését, így hozzájárulsz az egészséges működésükhöz.

4. Helyesen állj!
Csak a megfelelő testtartás mellett tud az izomzat harmonikusan működni. A helyes állásnál három ponton vagy alátámasztva: a nagy- és kislábujjon és a sarkon. A testsúlyod egyenletesen oszoljon el ezen pontok között. Figyelj rá, hogy a pocakod ne „boruljon ki előre”, hanem billentsd picit a medencédet úgy, hogy a medencekosarad vízszintesen tartsa a belső szerveidet. Ilyenkor beljebb húzódik a hasad és bekapcsolnak a hasizmok. Képzeletben húzd meg magad felűről, a vállakat picit vidd hátra, s készen is vagy. ☺

5. Gördüljön a járás
A gördülő járással tudsz hatni a testedben lévő gyűrűsizmokra (szfinkterekre), s köztük a nemi zónában elhelyezkedőkre is. A gördülő járás során először a sarkad érkezik le a talajra, átgördülsz a talp első részére, majd végül a lábujjakkal lököd el magad a talajtól. Mikor a sarkad van nyomás alatt, akkor az első-alsó gyűrűsizmok kapcsolnak be, majd a lábujjaknál a hátsó-alsó szfinkterek lépnek működésbe. Így a gyűrűsizmok folyamatos használatban vannak.

6. Helyes légzés
Felnőttként hajlamosak vagyunk inkább csak felső-mellkasi, pihegő légzést folytatni. Sőt, lehet, hogy már észrevetted, szorult helyzetben, stressz hatására olykor még a lélegzetünket is visszatartjuk.
A mellkas nyitásával azonban és a hasi légzéssel több oxigén jut a szervezetedbe és több széndioxid távozik. Így a helyes légzéssel hozzájárulsz a szervezedet PH értékének a lúgos irányba való elmozdításához is.

7. Éjjel tekintettel az égnek
A testi egyensúly visszaállítható a mély, pihentető alvással. Ezért fontos, hogy éjjel szabad teret biztosítsunk a törzsi szerveknek, ezzel is elősegítve az energia megfelelő áramlását.
Összefüggést lehet megfigyelni a között, ha valakinek miómája van, és hogy melyik oldalon alszik. Általában a kettő egy és ugyan az.
Ezért az energiablokkok felszabadítása végett javasolt háton feküdni. Minél alacsonyabb párnát használj, hogy a légutak tágak legyenek. Ez a testhelyzet a tüdő teljes kapacitásának használatát engedi, ezért pihentetőbb a szervezet számára.

Ezek a helyes testtartás és test használati szokások lehetővé teszik az egészséges vérkeringést, s hogy az alhasi szervekhez maximális mennyiségű tápanyag, oxigén, vitamin és hormonok jussanak el, mellyel hozzájárulsz a gyógyulásukhoz és az egészséges működésükhöz.

Szabó Kitti Aviva torna szakértő

Szabó Kitti
AVIVA Módszer Oktató,
Biologika Konzulens,
NőiEGÉSZség Mentor,
Moon Mother

Aviva
Torna
Tanfolyam

Aviva gyakorló órák

Tanuld meg, hogyan teheted örömtelivé a menstruációd!

Női Ciklus Praktikák könyv

Töltsd le a 3 RÉSZES e-bookot a női ciklus praktikákkal!

Az e-mail címed fenti mezőbe történő beírásával igényled a későbbi rendszeres információ küldését a női EGÉSZséget érintő témákkal és ajánlatokkal kapcsolatban.