Barion Pixel

Beágyazódás elősegítése lombik és inszemináció esetén Aviva Tornával

Beágyazódás elősegítése Aviva Tornával

Beágyazódás elősegítése lombik és inszemináció esetén? Természetes támogatást nyújt az Aviva Torna. Ebben a bejegyzésben arról olvashatsz, hogyan alkalmazd a Tornát, hogy a lehető legsikeresebb legyen a lombik program, vagy az inszemináció.

Nagy örömünkre a Torna egyre elterjedtebb mozgásforma a babavállalás előtt álló nők/párok körében. Célunk, és az Aviva Közösség célja, hogy minél több megismerje az Aviva Torna csodálatos, jótékony hatásait a termékenységre.

Az Aviva Torna termékenységre gyakorolt hatásairól a korábbi bejegyzésünkben olvashatsz, amit kérlek olvass el, mielőtt tovább görgetsz, hiszen ebben a bejegyzésben arról fogunk beszélni, hogy hogyan alkalmazd a Tornát beágyazódás elősegítésére lombik és inszemináció esetén.

Elolvasom a cikket!

Ha éppen lombikra/inszeminációra készültök, vagy egyszerűen csak szeretnéd elősegíteni a kisbabátok mielőbbi érkezését, számodra is hasznos lehet az Aviva Módszer. Ebben a bejegyzésben szó lesz az Aviva Tornával és lombikkal, inszeminációval kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdésekről. A teljes bejegyzés videó formájában is megnézhető, vagy görgess lejjebb a kivonat elolvasásához!

Lássuk, milyen kapcsolatban van egymással az Aviva Torna és a beágyazódás elősegítése lombik és inszemináció idején!

1. Tornázhatok lombik vagy inszemináció idején?

Erre az a rövid válasz, hogy igen, fontos ilyenkor is Aviva Tornát végezni. Első sorban azért, mert a Tornával alhasi vérbőséget okozunk, amivel a lehető legjobb fészket teremtjük magzatunk számára, továbbá elősegítjük a méhnyálkahártya felépülését és ezzel a beágyazódás sikerességét. Továbbá vannak olyan hölgyek akiket a beavatkozást megelőző hormonális stimuláció kellemetlenül érint (testi tünetek, érzelmi kilengések). Ha valaki végzi az Aviva Tornát ilyenkor is, akkor az a tapasztalat, hogy ezek a mellékhatások bizony tudnak enyhülni, csökkenni.

2. Mikor kezdjek el Aviva Tornázni?

Mielőbb érdemes elkezdeni, hogy a tested a legjobb minőségű petesejteket tudja előállítani a beavatkozás idejére. Ennek az a biológiai magyarázata, hogy testünk 3-5 hónapon keresztül készül elő az ovulációra. Ezért ha a petefészek-stimuláció előtt 2-3 hónappal elkezdesz tenni a termékenységedért és nemi egészségedért a megfelelő táplálkozással és testmozgással, akkor tud tested a legjobb minőségű petesejtekkel előállni a stimuláció idejére.

3. Hogyan Aviva Tornázzak lombik vagy inszemináció esetén?

A lombikra vagy inszeminációra való felkészülés idején úgy végezd az Aviva gyakorlatokat, ahogyan babára tornázunk. Ez azt jelenti, hogy kerülni kell a sarokra huppanást, vagyis az alhasi rázkódást. Ennek betartása mellett bátran végezd a gyakorlatokat olyan gyakorisággal, ahogyan azt Veled az alaptanfolyamon átbeszéltük.

A petefészek-stimuláció ideje alatt, fontos, hogy fokozottan figyelj a testedre. Ez idő alatt tapasztalhatsz szúró, fájó, feszülő érzeteket a petefészkek területén. Kérlek, hogy ilyenkor is végezd a tornát, de csökkentett intenzitással:

 

  • kapcsold ki az erős belső munkát (a szorításokat), helyette inkább laza belső munkát végezz (medence billentése előre-hátra),
  • ha jól esik, lassítsd le a tempót, felezd az ütemet,
  • alkalmazd a gyakorlatok könnyített verzióit.
Szabó Kitti Aviva torna szakértő

Szabó Kitti
AVIVA Módszer Oktató,
Biologika Konzulens,
NőiEGÉSZség Mentor,
Moon Mother

Aviva
Torna
Tanfolyam

Aviva gyakorló órák

Tanuld meg, hogyan teheted örömtelivé a menstruációd!

Női Ciklus Praktikák könyv

Töltsd le a 3 RÉSZES e-bookot a női ciklus praktikákkal!

Az e-mail címed fenti mezőbe történő beírásával igényled a későbbi rendszeres információ küldését a női EGÉSZséget érintő témákkal és ajánlatokkal kapcsolatban.