Mennyiszer halljuk ezt, „engedd el”, mert ha görcsösen akarod, na akkor biztosan nem fog összejönni. Majd, ha elengeded, no akkor….
Igen ám, de hogyan? Hogyan engedjem el azt, amire annyira vágyok?! Hisz másra gondolni sem tudok…

Egy újabb sikertelen kísérlet a régvárt gyermek megfoganására, egy ismét kudarcba fulladt párkapcsolati próbálkozás, meghiúsult régen vágyott szakmai előrelépés, vagy bármilyen anyagi cél dugába dőlése nagy csalódást tud okozni. S talán minél inkább nem érhetjük el, nem lehet a miénk, annál jobban vágyunk rá, és annál nehezebb az elengedés.

Számtalanszor tapasztaltam én is az életemben, hogy az elengedésben valóban van igazság. Hiszek benne, hogy ha teret adunk a dolgoknak, akkor van hova érkezzenek. De mivel eddig nem találtam arra útmutatást, hogyan is lehet ezt az elengedést valóban megvalósítani, muszáj volt kifejlesztenem egy módot magam számára. Ugyan ez nem a tuti recept, de nekem segített. Ezért szeretném veled megosztani, remélve, hogy neked is megkönnyebbülést hoz majd.

1. Ha vágysz valamire, tégy meg érte mindent, és még egy lépéssel többet!
Ha babáról vagy egészségügyi dologról van szó, AVIVA tornázz, táplálkozz helyesen, ápold a tested és a lelked. Ha párkapcsolatról, add bele magad teljesen és mondj ki mindent, ami benned van, még ha ilyenkor sérülékennyé is válsz. Munkahelyi vagy anyagi céloknál tégy bele 120%-ot. A lényeg, hogy ne legyen olyan, amiről később azt gondolnád „na ha még ezt megtettem volna” „ha még azt kimondtam volna”, akkor most máshogyan lenne.

2. Ha nem jött össze, engedd meg, hogy fájjon.
Sírj egy nagyot…. vagy jó pár nagyot, amíg megkönnyebbülsz.

3. Fogadd el, hogy most ez van!
Ami már van, azon úgy sem lehet változtatni. Ez már így van. Most ez van!
Még ha mi 120%-ot is adtunk magunkból, akkor is benne van a pakliban, hogy a végkifejlet más lesz mint, amit szeretnénk. Egyszerűen vannak olyan dolgok, amire ráhatásunk ugyan van, de 100%-os kontrolunk nincs felettük. S ezt nagyon fontos látni és elfogadni. Az elfogadás az elengedés első lépése.

4. „Zoomolj ki” az életed filmjén.
Majd miután könnyebb a lelked, picit állj meg, s csak nézd az életed, mint egy filmet. Nézd távolról és kívülről. Lásd az életed fonalát, lásd benne a korábbi szép pillanatokat, majd az éppen történt eseményt, ami nem sikerült, mintha egy filmkocka lenne a sok közül. Aztán lásd, hogy mennyi minden van még előtted. Ily módon, mintha tér keletkezne a csalódás körül és ez segít meglátni, mennyi minden van még, ami örömet, célt és lelkesedét adhat.

5. Légy jól a lehető legrosszabbal.
S akkor itt a legkeményebb lépés. Mi lehet a legrosszabb végkifejlet?
Bármi kemény is, csak akkor, ha ezt a forgatókönyvet is el tudjuk valóban fogadni, akkor tudunk ténylegesen elengedni. S ezt mindannyiunknak magunknak kell megtenni.
Ehhez talán segít az, ha szétnézünk az életünk többi területén és hálát adunk mindenért, amink van. Ebben is segíthet az előző lépés.

6. Állj fel és indulás tovább!
A gödörben csak addig maradunk, míg szusszanunk egyet, levonjuk a tanulságokat és kicsit összerakjuk magunkat! Aztán nincs mese, felállunk és csináljuk tovább az életet! Úgy sem lehet másként. 🙂
Fókuszod irányíts előre és magad felé. Dolgozz magadon! Hisz te vagy az első és az életed kiindulópontja.

KAPCSOLAT
hello@kittwell.com

Tanuld meg, hogyan teheted örömtelivé a menstruációd!

Töltsd le a 3 RÉSZES e-bookot a női ciklus praktikákkal!

Az e-mail címed fenti mezőbe történő beírásával igényled a későbbi rendszeres információ küldését a női EGÉSZséget érintő témákkal és ajánlatokkal kapcsolatban.