Barion Pixel

Hogyan segíthet a munkád a nőiesség kibontakoztatásában?

Hogyan segíthet a munkád a nőiesség kibontakoztatásában

Beszélgetés a munkáról és a nőiességről

Mindannyiunkban benne van a női és a férfi energia. Egy nő is tud aktív, megvalósító, előretörő férfienergiákkal működni és egy férfi is tud lágy, érzelmes és befogadó lenni.

Számomra akkor igazán színes az élet, ha bátran merjük megélni a bennünk lévő sokféleséget.

Az biztos, hogy fontos az egyensúly, ami talán nem egy ponthoz köthető hanem dinamikus. Egyszer jobban a munkában, hivatásban való kibontakozásnak van itt az ideje, annak érdemes nagyobb teret adni, máskor pedig másnak.

 

A hivatásnál nem kifejezetten a csak pénzért végzett munkára gondolok, hanem arra a tevékenységre, amit örömmel, lelkesedéssel végzel, hiszel benne, értelmét látod és úgy érzed egy fontos részed hasznosul általa.

Ha megtalálod mi ez a tevékenység számodra és így éled meg a munkádat, az emeli az életed és a többi területre is csodálatosan jótékony hatása lesz.

Tudom, sokakban kérdés, hogy vajon mi is lehet ez a dolog, amit így tudna végezni. Sokáig nekem is az volt és sok-sok évnyi próbálkozás és tapasztalatszerzés után most már az utamon érzem magam és ez teljesen átalakította az életemet.

Hiszem, hogy mindannyian egyedi kis adottságokkal születünk, melyek egyedi utakon tudnak minket vezetni. Kinek a festés, kinek a könyvelés, a mozgás, a tanítás, a földdel való foglalkozás, bőrdíszművesség, a hajszobrászat… legyen az bármi, ami téged megszólít, amit örömmel csinálsz.

Még ha ez egy másik út is, mint a nyílegyenes, amikor valaki kiskora óta tudja, mi szeretne lenni, szerintem ugyanolyan értékes! Csak az a fontos, hogy csináljuk! Keressük, próbálgassunk, hibázzunk, álljunk fel, mert így fog tisztulni a kép.

Ha így éljük meg a munkát, sok kincsre lelhetünk általa és igazán gazdagíthatja életünket, segíthet nőiségünk színes kifejezésében.

Mit is tesz elérhetővé nőként, ha kibontakozunk a munkánkban, hivatásunkban?

Nem hinném, hogy ez egy véges lista lehetne. Egy párat szeretnék veled megosztani, amit én tapasztaltam és gondolok. Te tedd hozzá bátran a saját megtapasztalásaidat!

1. Közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy ki vagy valójában
Ugyan, még így, hivatásként megélve sem, csak a munkád vagy, mégis ez egy olyan terep, ahol napi szinten ismerkedhetsz önmagaddal. Mit élvezel, mit nem szeretsz, miben éled meg a valódi alkotást, hogyan reagálsz a nyomásra, hogyan állsz fel egy kudarc után.

 

2. Csillogó szempárat varázsol
Az a nő, aki tudja miért lelkesedik és azt meri is élni olyan, mint egy radioaktív kis üzem, sugárzik a tekintete, aktív az életében, energiával teli és ez mindenki számára érezhető és látható.
Ennél kevés dolog van, ami vonzóbb lehet egy férfi, barát vagy munkatárs számára. Egy ilyen embernek jó a közelében lenni.

3. Segíthet lágyulni
Ha jól használod a munkád, segíthet az otthoni lágy női szerep megélésében. Annyi a trükk, hogy mikor hazaérsz, az ajtónál ne felejtsd el levenni a munkában hordott harci gúnyát.

Szoktam nevetni rajta, hogy mikor tornázunk és az izmainkat megfeszítjük, majd ellazítjuk, ilyen számomra az élet is: szorít-lazít, szorít-lazít váltakozása.

Jó ha meg tudsz feszülni a munkában és teljes figyelmeddel, minden részeddel benne tudsz lenni. Ezek után otthon nagy eséllyel nem fogsz vágyni a keménykedésre. Ott jól fog esni ellágyulni és párodnak adsz lehetőséget, hogy ő legyen a férfi.

Nekem különösen jól esik, ha egy jól elvégzett feladat után leereszthetek, fellágyulhatok, kicsit akár tétlen lehetek. S ezt hol máshol tudnánk igazán megtenni, mint egy stabil férfi oldalán? Ott igazán megélhetjük lágy női oldalunkat.

4. Növeli az önbizalmat és fejleszti az akaraterőt
Saját sikerélmények terepe lehet a munka. Esünk, kelünk. S minden egyes felkelés nagyon növeli a magabiztoságunkat, hogy tudjuk valahogyan csak megtaláljuk a megoldást.

Nőként a finomság és lágyság mellett, szerintem a belső stabilitás és akár erő is rendkívül vonzó. Ez akkor bontakozik ki igazán, ha tudjuk kik vagyunk, merre tartunk és tudjuk, még ha olykor el is esünk és szükség van egy jókora sírásra, úgy is fel fogunk állni és általában meg tudunk birkózni az érkező kihívásokkal.

Egy ilyesfajta edzett nő, aki a helyén van, ismeri az erejét, stabil, tud háttér lenni és érzelmi biztonságot adni.

5. Saját örömforrásod lehetsz
Öröm nem csak a munkából származhat, mégis fontosnak tartom itt megemlíteni, talán pont azért, mert sajnos túl ritkán kapcsoljuk az örömöt a munkához.

Gondolj csak bele, mivel, mennyi időt töltesz egy nap, egy hét során?
Ugye? Nagy hányadát teszi ki a munka az idődnek, vagyis az ÉLETEDnek.

Fontos tudni, hogy ahogyan az egyik életterületünkön vagyunk és működünk, az jelentősen kihat az összes többire. A munka pedig életünk egy nagy időszeletét képezi.

Ha ebben törekszel megélni önmagad és megtalálod azokat a dolgokat, amik lelkesítenek, az segít az egész életedben a saját boldogságodat táplálni.

Fontos, hogy legyünk felelősek saját boldogságukért és ne mástól várjuk azt!

6. Teret, levegőt tudsz adni a párodnak és bárkinek
Ha megvan a saját kis passziód és céljaid, sokkal könnyebben tudsz teret adni párodnak, családtagjaidnak, barátaidnak, hogy ők is azt tegyék, amit szeretnének.

Hisz saját belső boldogságod nem tőle, nem tőlük függ, hanem arról gondoskodsz te magad, s nem a másiktól várod, hogy ő boldoggá tegyen.

Jó olyan oldalán lenni, aki szabadon hagy, aki engedi, hogy az légy aki vagy. Érdemes ezt nekünk is kölcsönösen a másik felé nyújtani.

7. Választási lehetőséget ad
Ez is legyen leírva. Ahhoz hogy tudj szabadon dönteni, merj lépni bármi is legyen az, egyszerűen fontos az önálló kereset, hogy önállóan is megállj a lábadon.

Annyira más úgy benne lenni egy kapcsolatban, egy helyzetben, hogy tudod mindig van választásod.

Ha vannak lehetőségeid, az segít nyitottnak, higgadtnak maradni és jó döntéseket hozni.

8. A követni való édesanya
Szerintem ha boldog és kiteljesedett gyerkőcöket szeretnénk, a legfontosabb, hogy mi váljunk azzá. A tettek és a mutatott példa mindig erősebb, mint a szavak.

Lássa a gyerkőc, hogy anya tudja mit szeret, anyának van élete az otthoni dolgokon túl, örömmel tölti el, amit csinál és sikerei vannak benne. Így meg lesz a bizalma az élettel szemben, hogy ez számára is lehetséges, és lesz is kitől tanulnia ebben.

Nagy szavak, ugye? S akár lehetetlennek, túl messzinek hangzanak?

 

Az élet változik, dinamikus, átalakul, s talán ha egy pillanatot ragadunk ki, akkor csak hiú ábránd a teljesség megélése, ki tudja… mindenkinek más a megélése.

Nekem az segít, ha folyamatban nézem az életem, s látom, hogy vannak időszakok, átmenetek és legfőképpen nem várom el a teljességet, a tökéletességet. Egyszerűen törekszem felé, anélkül, hogy azt gondolnám egyszer odaérek.

Nem vagyunk tökéletesek és nem is leszünk. Ugye milyen felszabadító egy gondolat?! 🙂

Mégis érdemes a minél teljesebb élet megélésére törekedni.

Ha ezt szeretnéd a munkán keresztül is megközelíteni, mitévő légy?

Nem kell nagy dologra gondolni, tedd meg a következő lépést, ami előtted van.
Csak iratkozz be arra a tanfolyamra, amit már rég óta nézegetsz és a szíved vágyik rá.

Kezdj el mélyebben magaddal foglalkozni, akár csak naplót írva esténként, hogy mit tettél ma élvezettel, mi okozott örömet és mi az, amiből a jövőben kevesebbet szeretnél.

Vagy ha mély munkát szeretnél, keress fel hozzá egy coach-ot, vagy olyan szakembert, akiben bízol és aki külső, tiszta megfigyelőként segít a te belső változásaidban.

Légy aktív, légy mozgásban!

Szeretettel,
Kitti

Szabó Kitti Aviva torna szakértő

Szabó Kitti
AVIVA Módszer Oktató,
Biologika Konzulens,
NőiEGÉSZség Mentor,
Moon Mother

Aviva
Torna
Tanfolyam

Aviva gyakorló órák

Tanuld meg, hogyan teheted örömtelivé a menstruációd!

Női Ciklus Praktikák könyv

Töltsd le a 3 RÉSZES e-bookot a női ciklus praktikákkal!

Az e-mail címed fenti mezőbe történő beírásával igényled a későbbi rendszeres információ küldését a női EGÉSZséget érintő témákkal és ajánlatokkal kapcsolatban.