Barion Pixel

PCOS és IR mellett is megtörténik a teherbeesés

Sikertörténet Aviva Tornával

Nemrég kaptam a hírt egy kedves aviva torna tanítványomtól, aki évekkel ezelőtt diagnosztizáltak PCOS-sel és inzulinrezisztenciával.
A teherbeesést követő 16. héten írt és boldogan jelezte, hogy ők már sikerrel jártak.

Olvasd el történetét és meríts belőle erőt a saját babavállaláshoz vezető utadhoz.

PCOS és IR mellett megtörténik a teherbeesés

Kedves Kitti!

Szeretnék én is csatlakozni a köszönetet mondók táborába, ugyanis 16 hetes kismama vagyok.

Ehhez a sikerhez biztosan hozzájárultak a Te Aviva óráid is. Január végén vettem részt a tanfolyamodon, a tornát nagyon lelkesen, a szabályokat betartva heti 3x végeztem, fokozatosan kiegészítve a kizárólag ovulációs gyakorlatokkal.

Március hónapban volt egy kémiai terhességem, itt már látszódott, hogy a testemben valami a torna hatására kezd aktivizálódni.

Ezt követően sem adtuk fel, tovább végeztem a tornát, heti két alkalomra mindenképpen sort kerítettem, lakásfelújítás és költözéssel járó stressz ellenére május hónapban megfogant a kisfiúnk 🙂

Nagyon örülök, hogy megtanítottad a torna alapjait, a sok pozitív sikertörténet nekünk is reményt adott, hogy PCOS és inzulinrezisztencia mellett természetes úton lehet kisbabánk. Így is lett. 🙂

A most már boldog kismama így mesélt még a gyermekvállaláshoz vezető útjukról:

Nekem már korábban (2021. május) a PCOS és IR diagnózisom megállapításakor javasolta az orvosom, hogy kezdjem el az Aviva tornát mert nagyon hasznos lenne. Hónapokig nem mentem el tanfolyamra csak az interneten fellelhető anyagok alapján tornáztam kb fél évig.

Majd 2021. novemberében vágtunk bele a nagy projektbe és kb. 2 hónap után 2022. januárban gondoltam rá, hogy lehet csak hasznos lenne egy Aviva tanfolyamra elmenni, hogy biztos jól csinálom-e a tornát.

A 7. hónapban lettem terhes, ha az Aviva tanfolyamot követő időszakot nézzük, akkor viszont 4 hónap alatt. A torna elkezdése mellett felkerestem egy dietetikust is, akivel pontos étrendet alakítottunk ki, amit tényleg becsületesen tartottam.

Valamint igyekeztem az Aviva mellett további mozgást is csinálni, súlyzós erősítő gyakorlatokat végeztem, amik szintén jótékony hatásúak inzulinrezisztencia esetén.

A torna hatására számomra a legszembetűnőbb változás, a ciklusom szinte azonnali rendeződése volt. A tanfolyam előtt (hiába kezdtem gyakorolni magamtól könyv alapján) mindig rendszeres, de pontatlan volt a ciklusom, nem volt kiugró, de 30-32-34 naposak voltak, néha 28, sose volt pontos és az első nap mindig nagyon görcsöltem, azt a napot fájdalomcsillapító nélkül kibírni nem tudtam.

A tanfolyam után az eredmény már a következő ciklusomon megmutatkozott. 30 napos volt és nem fájt elviselhetetlenül a hasam, kibírtam gyógyszerek nélkül.

Ezt követően minden további ciklusom tűpontos lett, kereken 30 napra mindig megjött és a fájdalmas görcsök helyett csak enyhe zsibbadást éreztem, ami teljesen elviselhető volt.

Valamint a menstruációm hossza is rövidült 8 napról 6-ra. Az LH tesztekkel én is sokat bajlódtam, sok csalódást okoztak. Én egy idő után már inkább csak a testi jeleket figyeltem. Nálunk az a hónap járt sikerrel amikor költözködésünk miatt, a tornára is kevés időm jutott és egyáltalán nem a babaprojekt körül forogtak a gondolataink 🙂

Szívből gratulálok! S minden más PCOS-sel és IR-rel küzdő nőnek kitartást és jó aviva tornázást kívánok! Kívánom, hogy mielőbb jöjjenek a babahírek! 🙂

Kitti

Szabó Kitti Aviva torna szakértő

Szabó Kitti
AVIVA Módszer Oktató,
Biologika Konzulens,
NőiEGÉSZség Mentor,
Moon Mother

Aviva
Torna
Tanfolyam

Aviva gyakorló órák

Tanuld meg, hogyan teheted örömtelivé a menstruációd!

Női Ciklus Praktikák könyv

Töltsd le a 3 RÉSZES e-bookot a női ciklus praktikákkal!

Az e-mail címed fenti mezőbe történő beírásával igényled a későbbi rendszeres információ küldését a női EGÉSZséget érintő témákkal és ajánlatokkal kapcsolatban.