Barion Pixel

Spontán vetélés után mi a teendő? Hogyan segíthet az Aviva Torna?

Hogyan segíthet az Aviva Torna?

Spontán vetélés az egyike a legrosszabb fájdalmaknak, amit egy nő megélhet. Ha ez Veled is megtörtént, biztosan megfogalmazódott benned a kérdés, hogy mit tehetnél azért, hogy ezt még egyszer semmiképpen ne kelljen átélni. Hogyan segítsen a testemet a regenerációban, és az újabb állapotosságra való felkészülésben?

Erről olvashatsz ebben a bejegyzésben, és arról, hogyan tudod támogatni a belső nemi szerveid működését és regenerálódását az Aviva Torna speciális gyakorlatai segítségével.

Mindenek előtt fő, hogy tudd, hogy a spontán vetélés nem ritka dolog. Munkám során főleg olyan nőkkel dolgozom együtt, akik szeretnének megfoganni és sikeresen kihordani a kisbabájukat. El sem hinnéd, milyen sok nő számol be arról, hogy az állapotossága vetéléssel végződött. Nagyon sajnálom, ha neked is meg kellett tapasztalnod ezt a szörnyű dolgot, és szeretném, ha tudnád, nem vagy egyedül!

Az Aviva Torna termékenységre gyakorolt hatásairól a korábbi bejegyzésben olvashatsz, amit kérlek olvass el, mielőtt tovább görgetsz, hiszen ebben a bejegyzésben arról fogunk beszélni, hogy hogyan alkalmazd a Tornát spontán vetélést követően.

Elolvasom a cikket!

1. Spontán vetélés után mennyi idővel lehet elkezdeni az Aviva Tornát? 

Vetélés után fontos, hogy megpihenj testileg és lelkileg is. Az elmúlt időszakban a testedben minden kis folyamat azért dolgozott, hogy egy új élet jöjjön létre általad. Ez a folyamat viszont hirtelen megszakadt. A kérdésre a választ a következő két szempont a figyelembevételével érdemes meghozni:

Hogy van a tested?

Hiszen vetélés és vetélés között is van különbség. Például, hogy az állapotosság hányadik hetében történt a vetélés? Hogyan ért véget az állapotosság? Minden magától lezajlott, vagy volt szükség orvosi beavatkozásra? Ha volt szükség, volt bármilyen komplikáció? Ezek figyelembevételével az orvosod tud neked javaslatot adni arra, hogy mikor érdemes újra elkezdened bármilyen testmozgást. Nyugodtan említsd meg az orvosodnak az Aviva Tornát, hiszen már nagyon sok orvos is javasolja ezt a mozgásformát.

Hogy van a lelked?

Elegendő időt hagytál már magadnak a történtek feldolgozására? Van újra erőd a gyermekvállalással foglalkozni? Hidd el, hogy ez éppen olyan fontos szempont, mint az első, hiszen a megfoganás akkor tud a lehető legkönnyebben megtörténni, ha testileg, és lelkileg is jól vagy. Akkor kezdd el gyakorolni az Aviva Tornát, ha testileg és lelkileg is zöld utat kaptál erre.

2. Spontán vetélés után hogyan végezd az Aviva Tornát?

Vetélés után fontos, hogy megpihenj testileg és lelkileg is. Az elmúlt időszakban a testedben minden kis folyamat azért dolgozott, hogy egy új élet jöjjön létre általad. Ez a folyamat viszont hirtelen megszakadt. A kérdésre a választ a következő két szempont a figyelembevételével érdemes meghozni:

Azért végezz az Aviva Tornát, hogy:

 • segítsd továbbra is a tisztulást, 
 • elősegítsd a belső nemi szervek regenerálódását, 
 • támogasd a méhnyálkahártya szép, újbóli felépülését,
 • erősítsd a kismedence izmait,
 • felkészítsd testedet az új állapotosság kihordására.

Így végezd az Aviva Tornát:

 • heti legalább kétszer végezd a teljes gyakorlatsort,
 • bátran végezd erős belső munkával, szorításokkal,
 • kerüld a kismedencei rázkódást, a sarokra huppanást,
 • az első három ciklusban a menstruáció ideje alatt is végezd a tornát.

3. Spontán vetélés után meddig végezzem az Aviva Tornát?

 • legalább 3 cikluson keresztül tornázz a fentiek szerint,
 • 3 ciklus után is tornázz megfoganásig, továbbra is kerülve a kismedencei rázkódást (innentől a “babára tornázunk” szabályok érvényesek),
 • állapotosság alatt is lehet tornázni, van, akinek jól esik!

4. Spontán vetélés után mennyit érdemes várni a próbálkozással?

Ebben a kérdésben a döntést érzelmi oldalról természetesen úgy is Ti hozzátok majd meg, hogy van-e még türelem. Itt most arról esik szó, hogy a testednek mire van szüksége. Vetélés után a testednek szüksége van egy kis időre, pihenésre, hogy magára találjon, regenerálódjon.

Ezt figyelembe véve 3-6 hónapot érdemes várni a gyermekvállalással.

Vetélés után is jó szívvel ajánlott Neked az Aviva Torna, hiszen támogathatod ezzel a testedet a regenerációban, és ez a jó hangulatú gyakorlatsor a lelkednek is nagyon jót fog tenni.

Kívánom, hogy Hozzátok is mielőbb érkezzen a gólya, és mielőbb sikerrel járjatok!

Ha szükséged van egy támogató női közösségre, várlak sok szeretettel az Aviva alaptanfolyamon és a gyakorlóórákon!

Látogass el a KittWell YouTube csatornára több női egészséggel kapcsolatos videóért!

Szabó Kitti Aviva torna szakértő

Szabó Kitti
AVIVA Módszer Oktató,
Biologika Konzulens,
NőiEGÉSZség Mentor,
Moon Mother

Aviva
Torna
Tanfolyam

Aviva gyakorló órák

Tanuld meg, hogyan teheted örömtelivé a menstruációd!

Női Ciklus Praktikák könyv

Töltsd le a 3 RÉSZES e-bookot a női ciklus praktikákkal!

Az e-mail címed fenti mezőbe történő beírásával igényled a későbbi rendszeres információ küldését a női EGÉSZséget érintő témákkal és ajánlatokkal kapcsolatban.