Barion Pixel

Természetes fogantatás elősegítése Aviva Tornával

Természetes fogantatás elősegítése Aviva Tornával

Babát szeretnétek? S arra keresed a választ, hogy mit tehetsz Te a természetes fogantatás elősegítése, vagy az orvosi beavatkozások támogatása érdekében? Mindebben segítségedre lehet az Aviva Torna, amely egy hormonális hatású gyógytorna.

Tapasztalatok szerint a leggyakrabban a következő problémák kapcsán fordulnak a nők az Aviva Tornához:

 • több hónapja aktívan „dolgoznak” a babaprojekten – sikertelenül,
 • rendszertelen a menstruáció,
 • hormonzavar esetén,
 • ovuláció hiánnyal küzdenek,
 • PCOS diagnosztizálása esetén,
 • petevezeték elzáródással küzdenek,
 • többszöri ok nélküli vetélés, megmagyarázhatatlan meddőség esetén,
 • inszeminációra vagy lombikra való felkészülés idején.
 

Ha téged is érint legalább egy a fentiek közül, vagy egyszerűen szeretnéd elősegíteni a kisbabátok mielőbbi érkezését, számodra is hasznos lehet az Aviva Módszer. Ebben a bejegyzésben olvashatsz arról a 7 módról, ahogyan az Aviva Torna elősegíti a fogantatást, és az állapotosság megtartását. A teljes bejegyzés videó formájában is megnézhető, vagy görgess lejjebb a kivonat elolvasásához!

Mire is van szükségünk ahhoz, hogy megfoganjunk és meg is tartsuk az állapotosságot?

 • egy szép egészséges petesejtre,
 • életerős, egészséges spermiumokra,
 • nyitott petevezetékre,
 • felépült méhnyálkahártyára,
 • termékeny méhnyaknyákra,
 • és hormonális egyensúlyra, ami elősegíti a beágyazódást és az állapotosság megtartását is.

Lássuk, hogyan segít az Aviva Torna a babavállalás elősegítésében!

1. Megteremti a lehető legjobb közeget a belső nemi szerveink számára

A tornával alhasi vérbőséget okozunk, amivel kétszer-háromszor annyi vér fog átáramlani a kismedencei területen, mint normál esetben szokott. Ez azt jelenti, hogy kétszer-háromszor annyi tápanyagot, vitamint, hormont és oxigént szállítunk ezekhez a szervekhez, mint torna nélkül. Ezzel párhuzamosan felerősödik a vénás vérkeringés, az-az a méregtelenítés is ezen a területen. Az Aviva Tornával tehát olyan közeget teremtünk a belső nemiszerveink számára, amelyben legjobban el tudják látni a feladatukat.

2. Serkenti az ovulációt

Az Aviva Torna hormonális harmonizáló hatása hozzájárul a rendszeres ovulációhoz.

Ehhez lássuk, milyen hormonok segítik elő az ovulációt. A menstruációs ciklus első felében az agyalapi mirigy FSH-t (tüszőstimuláló hormont) küld a petefészkek felé. Az FSH hatására kezdenek a tüszők a petefészekben érlelődni és egyben ösztrogént termelni. Mikor az ösztrogén elérkezik a maximális szekréciójához, vagyis eléggé megértek a kis tüszők, az agyalapi mirigy elkezd LH-t (sárgatest stimuláló hormont) küldeni a petefészek felé. Az LH hatására a domináns tüsző felfakad, ezzel megtörténik az ovuláció.

Az Aviva Torna hormonális harmonizáló hatása elősegíti ezt a női ciklusra jellemző dinamikus hormonális egyensúlyt, a ciklikus változások végbemenetelét, ezáltal az ovuláció sikeres megtörténtét.

3. Segít oldani a petevezeték elzáródáson

A petesejt az ovulációt követően elindul a méh felé és a petevezeték felső harmadában szokott találkozni a hímivarsejtekkel – itt történik a megtermékenyülés. A petevezető belső falát csillós hám borítja.

Ezek a csillócskák nagyon intelligens módon először felfelé áramlást biztosítanak a hímivarsejtek számára, majd megfordul az áramlás, hogy a petesejtet a méhüregbe juttassák. Tehát mivel a petevezetékek biztosítják a helyet a nagy találkozáshoz és utána az utat a méhüreg felé, a petevezetők egészsége elengedhetetlen a sikeres megfoganáshoz.

Az Aviva Tornába be vannak építve olyan elemek, amelyekkel hatunk a letapadásokra a petevezetékben, ugyanis vannak benne mély nyújtások, csavarások, dörzsölések, sőt, még van egy olyan eleme is, amivel olyan, mintha szinte belefújnánk a petevezetékbe.

petevezetek-elzarodas

4. Segíti a beágyazódást és az állapotosság megtartását

A megtermékenyített petesejtnek az ovulációtól számítva kb. 7 napra van szüksége, hogy a méhtestbe érjen és ott beágyazódjon. A ciklus első felében a méhnyálkahártya az ösztrogén hatására kezd újra megvastagodni, majd a ciklus második felében a progeszteron hatására tovább vastagszik és a szerkezete átrendeződik, elősegítve ezzel a petesejt beágyazódását. Az Aviva Torna által támogatott hormonális változások segítik a méhnyálkahártya egészséges fölépülését, szerkezeti átalakulását.

A beágyazódás után a testünk következő feladata, hogy megtartsa a méhnyálkahártyát, amiért a progeszteron felel. A progeszteront a petesejt kiszabadulása után visszamaradt tüsző, a sárgatest termeli, tehát fontos az, hogy egy erős sárgatest maradjon hátra az ovuláció után, ugyanis ő fogja termelni nekünk a progeszteront az állapotosság 8-10. hetéig. Tehát az ovuláció serkentésével párhuzamosan az Aviva Tornával a sárgatest minőségére és így az állapotosság megtartására is hatással lehetünk.

MEHFAL

5. Erősíti a kismedencei izmokat, felkészít az állapotosság kihordására

Az Aviva Torna során a medencén belüli- és kívüli-, az alhasi- és a farizmokat használjuk, tornáztatjuk. Ezért a torna eredményeként nagyon szépen megerősödünk ezeken a területeken, ami gyönyörűen felkészíti a testünket az állapotosság sikeres kihordására.

Ezen túl ezek a gyakorlatok alkalmasak az inkontinencia elkerülésére, és párunk is érezni fogja a fejlődésünket.

6. Segít harmonizálni a ciklust

Ha szabályos a ciklusod, akkor sokkal könnyebb megtalálni a termékeny napokat, hogy tudd, mikorra célszerű időzíteni az együttléteket a pároddal. Rendszertelen ciklus idején egy picit nehezebb a dolgunk. Azért nem kell megijedni, rendszertelen ciklussal is meg lehet foganni. Csak ilyenkor még fontosabb, hogy figyeld a termékenységi jeleidet, hogy tudd, mikor nyílik meg a termékeny ablakod – és mikor zárul le. Ezekről a Termékenység Tudatosság Kurzuson tanulhatsz részletesen. A tanítványok eseteit és változásait követve ki lehet jelenteni, hogy a legtöbb esetben 3-6 hónap alatt harmonizálódni tud a ciklusod, ha:

 • megfelelően sajátítod el az Aviva Módszert, azaz pontosan megtanulod a gyakorlatsort és a helyes kivitelezést,
 • megbeszéljük az egyéni Aviva rutinodat, vagyis hogy a saját helyzeted figyelembe véve hogyan alkalmazd Te a gyakorlatokat,
 • és a megbeszéltek szerint, rendszeresen végzed a tornát.

7. Serkenti a termékeny méhnyaknyák termelődését

A méhnyaknyák egy intelligens testi folyadék, amit a méhnyakunk termel. Azért intelligens, mert más-más szerepet tölt be. Ovuláció környékén a

méhnyaknyák abban segít, hogy a hímivarsejtek be tudjanak jutni a méhüregbe, és minél tovább életben tudjanak maradni.

Vagyis a termékeny típusú méhnyaknyák jelenléte szükséges ahhoz, hogy a hímivarsejtek el tudjanak jutni a petesejthez. A termékeny méhnyaknyák az ösztrogén hatására termelődik, így az Aviva Torna által támogatott hormonális egyensúly ebben is segítségedre lehet.

Köszönöm Neked, hogy elolvastad ezt a bejegyzést! Egy kis bepillantást nyerhettél abba, hogy az Aviva Torna hogyan támogatja testünket a természetes fogantatás elősegítése az állapotosság megtartása érdekében.

Ha kedvet kaptál az Aviva Módszer elsajátításához, gyere el egy tanfolyamra! A tanfolyam egy négyórás elfoglaltságot jelent, amikor átvesszük a teljes gyakorlatsort, és elsajátíthatod ezt az életreszóló tudást.

Ha részt vettél a tanfolyamon, utána már otthon egyedül is végezheted a gyakorlatokat, vagy becsatlakozhatsz az Aviva gyakorlóórákra hétköznap az esti órákban hozzám és a többi hölgyhöz!

Ha szeretnéd átbeszélni az egyéni helyzetedet és tanácsot kérni a személyes Aviva rutinod kialakításában, akkor jelentkezz be bátran egy egyéni konzultációra!

Várlak Téged szeretettel!

Szabó Kitti Aviva torna szakértő

Szabó Kitti
AVIVA Módszer Oktató,
Biologika Konzulens,
NőiEGÉSZség Mentor,
Moon Mother

Aviva
Torna
Tanfolyam

Aviva gyakorló órák

Tanuld meg, hogyan teheted örömtelivé a menstruációd!

Női Ciklus Praktikák könyv

Töltsd le a 3 RÉSZES e-bookot a női ciklus praktikákkal!

Az e-mail címed fenti mezőbe történő beírásával igényled a későbbi rendszeres információ küldését a női EGÉSZséget érintő témákkal és ajánlatokkal kapcsolatban.