Természetes fogantatás elősegítése Aviva Tornával

Babát szeretnétek? S arra keresed a választ, hogy mit tehetsz Te a természetes fogantatás elősegítése, vagy az orvosi beavatkozások támogatása érdekében? Mindebben segítségedre lehet az Aviva Torna, amely egy hormonális hatású gyógytorna.

Tapasztalatok szerint a leggyakrabban a következő problémák kapcsán fordulnak a nők az Aviva Tornához:

 • több hónapja aktívan „dolgoznak” a babaprojekten – sikertelenül,
 • rendszertelen a menstruáció,
 • hormonzavar esetén,
 • ovuláció hiánnyal küzdenek,
 • PCOS diagnosztizálása esetén,
 • petevezeték elzáródással küzdenek,
 • többszöri ok nélküli vetélés, megmagyarázhatatlan meddőség esetén,
 • inszeminációra vagy lombikra való felkészülés idején.

Ha téged is érint legalább egy a fentiek közül, vagy egyszerűen szeretnéd elősegíteni a kisbabátok mielőbbi érkezését, számodra is hasznos lehet az Aviva Módszer. Ebben a bejegyzésben olvashatsz arról a 7 módról, ahogyan az Aviva Torna elősegíti a fogantatást, és az állapotosság megtartását. A teljes bejegyzés videó formájában is megnézhető, vagy görgess lejjebb a kivonat elolvasásához!

Mire is van szükségünk ahhoz, hogy megfoganjunk és meg is tartsuk az állapotosságot?

 • egy szép egészséges petesejtre,
 • életerős, egészséges spermiumokra,
 • nyitott petevezetékre,
 • felépült méhnyálkahártyára,
 • termékeny méhnyaknyákra,
 • és hormonális egyensúlyra, ami elősegíti a beágyazódást és az állapotosság megtartását is.

Természetes fogantatás elősegítése Aviva Tornával

Lássuk, hogyan segít az Aviva Torna a babavállalás elősegítésében!

1. Megteremti a lehető legjobb közeget a belső nemi szerveink számára

A tornával alhasi vérbőséget okozunk, amivel kétszer-háromszor annyi vér fog átáramlani a kismedencei területen, mint normál esetben szokott. Ez azt jelenti, hogy kétszer-háromszor annyi tápanyagot, vitamint, hormont és oxigént szállítunk ezekhez a szervekhez, mint torna nélkül. Ezzel párhuzamosan felerősödik a vénás vérkeringés, az-az a méregtelenítés is ezen a területen. Az Aviva Tornával tehát olyan közeget teremtünk a belső nemiszerveink számára, amelyben legjobban el tudják látni a feladatukat.

2. Serkenti az ovulációt

Az Aviva Torna hormonális harmonizáló hatása hozzájárul a rendszeres ovulációhoz.

Ehhez lássuk, milyen hormonok segítik elő az ovulációt. A menstruációs ciklus első felében az agyalapi mirigy FSH-t (tüszőstimuláló hormont) küld a petefészkek felé. Az FSH hatására kezdenek a tüszők a petefészekben érlelődni és egyben ösztrogént termelni. Mikor az ösztrogén elérkezik a maximális szekréciójához, vagyis eléggé megértek a kis tüszők, az agyalapi mirigy elkezd LH-t (sárgatest stimuláló hormont) küldeni a petefészek felé. Az LH hatására a domináns tüsző felfakad, ezzel megtörténik az ovuláció.

Az Aviva Torna hormonális harmonizáló hatása elősegíti ezt a női ciklusra jellemző dinamikus hormonális egyensúlyt, a ciklikus változások végbemenetelét, ezáltal az ovuláció sikeres megtörténtét.

hormonok

3. Segít oldani a petevezeték elzáródáson

A petesejt az ovulációt követően elindul a méh felé és a petevezeték felső harmadában szokott találkozni a hímivarsejtekkel – itt történik a megtermékenyülés. A petevezető belső falát csillós hám borítja.

Ezek a csillócskák nagyon intelligens módon először felfelé áramlást biztosítanak a hímivarsejtek számára, majd megfordul az áramlás, hogy a petesejtet a méhüregbe juttassák. Tehát mivel a petevezetékek biztosítják a helyet a nagy találkozáshoz és utána az utat a méhüreg felé, a petevezetők egészsége elengedhetetlen a sikeres megfoganáshoz.

Az Aviva Tornába be vannak építve olyan elemek, amelyekkel hatunk a letapadásokra a petevezetékben, ugyanis vannak benne mély nyújtások, csavarások, dörzsölések, sőt, még van egy olyan eleme is, amivel olyan, mintha szinte belefújnánk a petevezetékbe.

petevezeték elzáródás

4. Segíti a beágyazódást és az állapotosság megtartását

A megtermékenyített petesejtnek az ovulációtól számítva kb. 7 napra van szüksége, hogy a méhtestbe érjen és ott beágyazódjon. A ciklus első felében a méhnyálkahártya az ösztrogén hatására kezd újra megvastagodni, majd a ciklus második felében a progeszteron hatására tovább vastagszik és a szerkezete átrendeződik, elősegítve ezzel a petesejt beágyazódását. Az Aviva Torna által támogatott hormonális változások segítik a méhnyálkahártya egészséges fölépülését, szerkezeti átalakulását.

A beágyazódás után a testünk következő feladata, hogy megtartsa a méhnyálkahártyát, amiért a progeszteron felel. A progeszteront a petesejt kiszabadulása után visszamaradt tüsző, a sárgatest termeli, tehát fontos az, hogy egy erős sárgatest maradjon hátra az ovuláció után, ugyanis ő fogja termelni nekünk a progeszteront az állapotosság 8-10. hetéig. Tehát az ovuláció serkentésével párhuzamosan az Aviva Tornával a sárgatest minőségére és így az állapotosság megtartására is hatással lehetünk.

MÉHFAL

5. Erősíti a kismedencei izmokat, felkészít az állapotosság kihordására

Az Aviva Torna során a medencén belüli- és kívüli-, az alhasi- és a farizmokat használjuk, tornáztatjuk. Ezért a torna eredményeként nagyon szépen megerősödünk ezeken a területeken, ami gyönyörűen felkészíti a testünket az állapotosság sikeres kihordására.

Ezen túl ezek a gyakorlatok alkalmasak az inkontinencia elkerülésére, és párunk is érezni fogja a fejlődésünket.

6. Segít harmonizálni a ciklust

Ha szabályos a ciklusod, akkor sokkal könnyebb megtalálni a termékeny napokat, hogy tudd, mikorra célszerű időzíteni az együttléteket a pároddal. Rendszertelen ciklus idején egy picit nehezebb a dolgunk. Azért nem kell megijedni, rendszertelen ciklussal is meg lehet foganni. Csak ilyenkor még fontosabb, hogy figyeld a termékenységi jeleidet, hogy tudd, mikor nyílik meg a termékeny ablakod – és mikor zárul le. Ezekről a Termékenység Tudatosság Kurzuson tanulhatsz részletesen. A tanítványok eseteit és változásait követve ki lehet jelenteni, hogy a legtöbb esetben 3-6 hónap alatt harmonizálódni tud a ciklusod, ha:

 • megfelelően sajátítod el az Aviva Módszert, azaz pontosan megtanulod a gyakorlatsort és a helyes kivitelezést,
 • megbeszéljük az egyéni Aviva rutinodat, vagyis hogy a saját helyzeted figyelembe véve hogyan alkalmazd Te a gyakorlatokat,
 • és a megbeszéltek szerint, rendszeresen végzed a tornát.

7. Serkenti a termékeny méhnyaknyák termelődését

A méhnyaknyák egy intelligens testi folyadék, amit a méhnyakunk termel. Azért intelligens, mert más-más szerepet tölt be. Ovuláció környékén a

méhnyaknyák abban segít, hogy a hímivarsejtek be tudjanak jutni a méhüregbe, és minél tovább életben tudjanak maradni.

Vagyis a termékeny típusú méhnyaknyák jelenléte szükséges ahhoz, hogy a hímivarsejtek el tudjanak jutni a petesejthez. A termékeny méhnyaknyák az ösztrogén hatására termelődik, így az Aviva Torna által támogatott hormonális egyensúly ebben is segítségedre lehet.

Köszönöm Neked, hogy elolvastad ezt a bejegyzést! Egy kis bepillantást nyerhettél abba, hogy az Aviva Torna hogyan támogatja testünket a természetes fogantatás elősegítése az állapotosság megtartása érdekében.

Ha kedvet kaptál az Aviva Módszer elsajátításához, gyere el egy tanfolyamraA tanfolyam egy négyórás elfoglaltságot jelent, amikor átvesszük a teljes gyakorlatsort, és elsajátíthatod ezt az életreszóló tudást.

Ha részt vettél a tanfolyamon, utána már otthon egyedül is végezheted a gyakorlatokat, vagy becsatlakozhatsz az Aviva gyakorlóórákra hétköznap az esti órákban hozzám és a többi hölgyhöz!

Ha szeretnéd átbeszélni az egyéni helyzetedet és tanácsot kérni a személyes Aviva rutinod kialakításában, akkor jelentkezz be bátran egy egyéni konzultációra!

Várlak Téged szeretettel!

Csatlakozz a KittWell közösséghez! Értesülj a legújabb blogbejegyzésekről és tanulj a női EGÉSZségről!
KAPCSOLAT
hello@kittwell.com

Tanuld meg, hogyan teheted örömtelivé a menstruációd!

Töltsd le a 3 RÉSZES e-bookot a női ciklus praktikákkal!

Az e-mail címed fenti mezőbe történő beírásával igényled a későbbi rendszeres információ küldését a női EGÉSZséget érintő témákkal és ajánlatokkal kapcsolatban.