Barion Pixel

12 év fogamzásgátló után, babavárás előtt

12 év fogamzásgátló után, babavárás előtt

Mi a teendő fogamzásgátló után, mikor elkezdünk gondolkodni a gyermekvállaláson?

Néha szükségünk van arra, hogy mások sikereiből és örömeiből feltöltekezzünk, ami nekünk is lendületet ad, hogy továbbhaladjunk saját céljaink elérése felé. Jöjjön hát egy inspiráló történet az egyik AVIVA-zó társatoktól.

Réka 12 évig szedett fogamzásgátló tablettát

Mikor elhagyta a gyógyszert, ciklusa teljesen felborult. Szerette volna, hogy menstruációja visszaálljon a normál kerékvágásba, s legfőképpen párjával szívből vágytak egy kisbabára. Ezért jött el megtanulni az Aviva Módszert.

Menstruációs ciklus rendszerezése

Mivel Réka ciklusa teljesen össze-vissza volt, elsődleges célunk nála a harmonikus periódus kialakítása volt, ami a legjobb „táptalaja” a babavárásnak. A tanfolyamot 2016 november elején végezte, s azóta rendszeres kapcsolatban vagyunk. Mindig tudok róla, hol tart, esetleg milyen új kihívásokkal találkozik, s ami a legfontosabb, hogy rendíthetetlenül és példaértékűen tornázik! Meg is van az eredménye! 🙂

Ezt a beszámolót kaptam Rékától 3 hónappal a tanfolyam után:

Azóta teljes mértékben sikerült beültetnem az AVIVA tornát a hétköznapjaimba, nagyon szeretem csinálni. Heti kétszer csinálom végig a teljes gyakorlatsort, általában csütörtökön és vasárnap este. Utána 24-26 óráig nem fürdök, és nem is sportolok mást. A táplálkozásomra AVIVA előtt is odafigyeltem, ezt továbbra is tartom és egészségesen étkezem. Igyekszem sokat pihenni, és nem stresszelni magam feleslegesen. 🙂 Elsődleges célom a ciklusom meghozása és rövidítése volt, de bízom benne, hogy a teherbeesésnél is a segítségemre lesz. 🙂 A menstruációm először 47, majd 41 napra jött meg, most pedig a 29. nap óta barnázok, bár még nincs menstruáció. A közös gyakorlóórák jó hangulatúak, hasznosak, ahol megtanultam a megfelelő kivitelezést. Az óra végén a 30 perces meditáció pedig valami fantasztikus!

Hormonális egyensúly visszaállítása

12 évi mesterségesen “leállított” petefészekműködés után a testnek időre van szüksége, hogy újra képes legyen a megfelelő mennyiségű hormonok termelésére, vagyis hogy a női ivarszervek újra teljes értékűen betölthessék a szerepüket.

Réka ciklusában már ekkor szépen látszott a tendencia a rendeződés felé. Teste legutóbb már jelzett a 29. napon, ami egyértelműen mutatja, hogy menstruációja hamarosan helyre fog állni, hisz elkötelezetten és következetesen dolgozik érte.

A következő hónapban 26 nap után már rendes menstruáció jelentkezett nála, nem csak barnázás. Az ezt követő kontroll vizsgálaton látszott, hogy a méhnyálkahártya is szépen épül, ami nagyon jó hír és fontos, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy később a pici jól be tudjon ágyazódni! 🙂

Majd megbeszéltük, hogy a heti tornavégzés számát felemeli 3-ra és a következő menstruáció után elkezdi figyelni, hogy van-e peteérés. Hamarosan ezt a hírt kaptam Rékától:

Jó hírem van!!!!! 🙂 Péntek este (35. napra) megjött a mensim!!! Rendesen! 🙂 Ma már múlóban van, de így rendben is van, hogy már ma van a 4. nap. 🙂 Annyira jó!! Szombaton elkezdtem a hőmérést, hogy megtudjuk, hogy van-e peteérésem.

Még ha apró kilengésekkel is, de már szinte teljesen a harmonikus tartományon belül mozog Réka ciklusa, mivel egy menstruációs periodus 26 és 32 nap között teljesen normálisnak mondott.

Első mérföldkő kipipálva! Innentől, már tényleg a babaprojekt van a fókuszban. Amennyiben Réka is beleegyezik, hírt fogok adni a fejleményekről.

Vegyünk példát Rékáról! Lendület és jókedv, Lányok! 🙂

Szabó Kitti Aviva torna szakértő

Szabó Kitti
AVIVA Módszer Oktató,
Biologika Konzulens,
NőiEGÉSZség Mentor,
Moon Mother

Aviva
Torna
Tanfolyam

Aviva gyakorló órák

INGYENES Online élő célzott minikurzus gyermekre vágyó nőknek

A sikeres természetes fogantatás 3 nélkülözhetetlen kulcsa

Hogyan kapcsolj át gyermekvállalást támogató üzemmódba és támogasd a könnyed megfoganást, orvosi mellékhatások és saját magad stresszelése nélkül.